Thursday 5 May 2011

Cateva vorbe despre ce detest...

Voi incerca sa pun lucrurile in ordine fara sa fac insa un top.Toate s-ar incadra pe prima treapta.Destest manifestarile publice,genul ala de evenimente unde se aduna tot poporu' pentru ca se dau "mici si bere gratisss maaa",pentru ca apar trupe care ar merita sa aiba cu totul alt public,pentru ca nu te poti misca din cauza corturilor(nu,sa nu credeti ca sunt corturi de camping,sunt corturi din alea unde tiganii vad "cate 3 la 10 mii",de toate,pentru toti).Le urasc pentru ca nu poti faci doi pasi fara grija de a te uita in buzunar.
Urasc zilele orasului si Simfonia Lalelor tot din cauza celor mentionate mai sus.Dar...bonus,aici se adauga corturi cu branza,altele cu sunca,altele cu flori,unele de mici,unele cu bere,si,cele mai multe,cu tigani! N-am sa inteleg niciodata de ce trebuie sa expuse 100 de corturi cu aceleasi produse( si aici ma refer la celebrele martisoare de 1 martie prezentate in TOT centrul orasului,desi peste tot erau aceleasi chestii,probabil,un fel de "aceeasi Marie cu alta palarie).
Detest sarbatorile (Craciunul si Pastele in special) pentru ca pe toti ii apuca dragu,mania,obsesia de a fi "mai buni".De ce sa fim "buni" doar de sarbatori,nu retine cineva sa fim la fel in oricare alta zi? Dar,bineinteles,in restul zilelor de peste nu avem ocazia sa aparem in fata familiei sau prietenilor spunand "uite,am facut ceva bun pntru ca e sarbatore",n-ar mai avea "farmec" pentru ca nu ne-am mai lauda cu ceea ce am facut.
Urasc sarbatorile pentru ca pe majoritatea oamenilor ii copleseste dorinta de a tine post.Pentru mine postul reprezinta cea mai mare forma de ipocrizie.De ce? Sa explic: pentru ca cei mai multi crestini tin post doar in sensul alimentar.fara sa faca nimic bun,fara sa se abtina sa barfeasca,sa injure etc.Pe de alta parte crestinii tin post iar imediat dupa se indoapa cu tot ce gasesc la indemana "pentru ca e sarbatoare si trebuie sa ne bucuram ca s-a nascut isus,sau a murit,sau a inviat sau ce-a mai facut, ajungand astfel la urgente.( o explicatie a faptului ca spitalele romanesti sunt pline,si ,de cele mai multe ori pline cu idioti imbuibati). Urasc sarbatorile pentru ca cei mai multi au impresia ca daca tin post si respecta traditia vor ajunge "acolo sus" (apropo,cat de sus vreti sa ajungeti?! ).Le urasc pentru ca imediat ce s-au terminat toti isi reiau vechile obiceiuri fara a invata nimic din greseli.Dar nu au cum sa invete din ceva ce nici macar nu vad si din ceea ce e considera "normalitate". Si aici as vrea sa adaug un citat de Emil Cioran: " Cum sa crezi ca o rugaciune e altceva decat un monolog,ca un extaz are o valoare dincolo de el insusi,ca vreunui zeu ii pasa de mantuirea sau de pierzania noastra?E totusi ceea ce ar trebui sa putem crede macar pret de o secunda pe zi".

Imi urasc 98% dintre colegi pentru ca sunt manelisti,samantari,ipocriti,barfitori,nesimtiti,cocalari si pitipoance.II urasc pentru ca au impresia ca sunt "buricul targului" si totul li se cuvine,ii urasc pentru ca,atunci cand citesc in pauze sau ore,se uita la mine ca la un OZN avand tupeul sa ma intrebe "ce carte e aia" iar apoi adaugand replica "mooama ce poza misto are pe coperta",ii urasc pentru ca sunt toti la fel.
Destest 95% dintre rude/neamuri sau cum se mai numesc dar ii iubesc pentru ca toti vor considera ca fac parte din celalalt procent de 5% si ma vor crede cand le voi spune asta...

No comments:

Post a Comment