Saturday 14 May 2011

Cuplul autentic

Stiu ca acum n-am inspiratie(am avut vreodata ca sa nu am acum?! ),nici chef,nici o dispozitie prea buna pentru a scrie ceva coerent.Dau vina pe astenia de primavara,desi asta nu e scuza pentru ca la mine mereu se gaseste cate ceva in fiecare anotimp: astenia de primavara,somnul neintrerupt de vara si depresia toamna-iarna.
Trecand peste partea introductiva,voi face o prezentare a cuplului autentic din zilele noastre la care se vor adauga si impresiile mele legate de acest subiect.
De se cupleaza oamenii sau de ce simt nevoia de a "fi cu cineva"? Lasand la o parte instinctul de reproducere,care e rostul cuplului? Pentru ca toate se destrama mai devreme sau mai tarziu,pentru ca cele mai multe se bazeaza pe orgoliu,aspect fizic sau bani.Pentru ca e e imposibil sa ramai langa o persoana o perioada lunga timp fara sa ti se faca greata atunci cand o vezi,pentru ca e imposibil sa nu intervina plictiseala,dezgustul,monotonia etc. Pentru intr-un final,ambele parti vor avea de suferit,sau cel putin una.De ce oamenii se chinuie sa fie pe placul unei anumite persoane doar pentriu "a fi cu ea".Care-i rostul?
Oamenilor ar trebui sa le fie interzis sa cupleze.Stiu ca pare o idee extrema,pe care poate cei mai multi nu o vor intelege.De ce cred asta? Pentru ca mie mi se face scarba la ideea ca baiatul/fata cu care esti a mai fost cu alti/alte n ianintea ta.Pentru ca mi se pare oribil ca acelesi buze pe care le saruti acum au mai trecut inaintea ta pe la alte n persoane. Oamenilor ar trebuie sa le fie permis sa se cupleze doar in momentul in care sunt siguri ca au gasit ceea ce au nevoie,"the one","alesul" ," aleasa" sau alte porcarii de genul asta,doar in momentul in care considera ca pot ramane cu "alesul"/"aleasa" pentru tot restul vietii,doar in momentul in care cred ca si-au gasit iluzia perfecta.Da,iubirea sau cum s-o mai numi  nu e decat o iluzie.La fel ca si fericirea.Nu o poti gasi in nimeni si in nimic pentru ca nu exista.Iar prostia cu "cuplul" e cea mai mare teapa. In ceea ce ma priveste,n-am sa inteleg niciodata cum unii isi soptesc cuvinte grotesti de genul "te iubesc"( ce urat suna).se plimba pe strada bot in bot ca doi papagali iar peste cateva luni nu stiu cum sa se ocoleasca...Care e rostul cuplului?Ca sa inchiei cu un citat,voi spune exact ceea a spus Titu Maiorescu despre Eminescu: "nu vad in barbatul iubit decat copia infidela si imperfecta a unui prototip nerealizabil"( deduceti ca in propozitie era genul feminin).

No comments:

Post a Comment